LP - Lost on You

🌊 Derin Duygulara Yolculuk

  • 🌪️ Bu şarkıda ele alınan hissiyat; kayıp, pişmanlık ve hayal kırıklığı duygularıdır. Dinleyenler bu hissiyatla kaçınılmaz bir başarısızlık duygusunu deneyimliyor olabilirler.

  • 💔 Şarkının sözleri ve ritmi, bir ilişkinin sona ermesine eşlik ediyor gibi hissettiriyor. Böylece dinleyenler geçmişte yaşadıkları ilişkileri ve acıları hatırlayıp, güçlenmek için kullanabilirler.

  • ⌛ LP'nin vokaliyle beraber, şarkıdaki slowtempo ve melodik geçişler de zamanın ilerleyişi ve yavaşlayan düşüncelerin duygusunu veriyor. Biz bu yavaşlamanın yaşanan anların değerini daha iyi kavramamıza katkıda bulunduğunu düşünüyoruz.

  • 🌪️ Bu şarkının dinleyenlere yaşattığı tutku ve yoğun duygu dalgalanması, onların kendi içinde bulunan korku ve endişeleri ile yüzleşmelerine yol açabilir.

  • 🌈 Şu anda bu cümlenin altında biz, dinleyenlerin duyabileceği kayıp, pişmanlık ve hayal kırıklığı gibi karmaşık duyguları göz önünde bulundurarak olası sebeplerini ve yaşananların verdiği değeri düşünen bir bakış açısı sunuyoruz.

🌈 Olumlu Duygulara Açılan Kapılar

  • 🙌 Dinleyenler bu şarkı sayesinde kendilerini içselleştirerek, durumu kabul etmeye ve başarısızlıklarını öğrenme süreci olarak görmeye başlayabilirler.

  • 💪 Şarkının bize verdiği güç, hayatın zor dönemlerinde direncimizi artırarak, bize yol gösterebilir ve bu sayede içinde bulunduğumuz zorlu sürecin üstesinden gelmenin yollarını arayabiliriz.

  • 🏹 Kayıp ve pişmanlık duygusundan sonra yeni bir sayfa açmanın heyecanını yaşayabilir, geleceğe dair umutlarımızı yeşertebiliriz.

  • 🌟 Geçmişte yaşadığımız deneyimler bizim için değerli dersler sunarak, daha bilge ve güçlü bireyler haline gelmemize olanak sağlar.

  • ❤️ Şarkıdaki kayıp duygusu, bizim daha özenli, sevgi dolu ve anlayışlı ilişkiler kurma isteğimizi de artırabilir.

💖 Kalbini Dinle, Heyecanını Yakala

  • 🎬 Çağan Irmak - Issız Adam filminde Ayperi'nin 'Akşam efkarıyla varoldum, dünya ağlar mapushanede yokoldum...' derken hissettikleri bize şarkıyla yaşadığımız bu duyguların işlenme sürecinde yardımcı olabilir.

  • 😔 Kendimizi kaybolmuş hissederken, şu anı değerli kılacak ve bizi yarınlara taşıyacak bir şeyler yapmak için harekete geçmeliyiz. "Bu karanlık da, bu hüzün de, bu zindan da ne hoş!.." diyebilmeliyiz.

  • 🕊️ Yavuz Turgul - Eşkıya filminden "Sılayı göremem, lakin sılayı özlerim." sözleri bizlere hayallerimize ulaşmak ve yarınlara umutla bakmak adına harekete geçmenin önemini ve değerini hatırlatır.

  • 💭 Özlem ve pişmanlıklarımızın üstesinden gelmek için bugün dostlarımızla, sevdiklerimizle beraber olabilir, eskileri yâd ederken hem güzel zamanlar geçirebilir hem de geleceği umutla bekleriz.

  • 🌿 Geçmişteki hatalarımızın ve kayıplarımızın bize bir şeyler öğretmesine izin vererek, kendimizi daha iyi ve daha güçlü hissedebilir, inançla yol almaya devam ederiz. Bilirim ki duyan yok, sesimi deryalara yazarım kederimi. Ah işte böyle, dostlarım, koyu bir kederimi yazıyordum denize... diye geçmişle vedalaşıp geleceğe yelken açarız.

💪 İçindeki Gücü Fark Et ve Yola Devam Et

  • 🚀 Geçmişin yükünden kurtulup, içindeki gücü harekete geçirmek için Nuri Bilge Ceylan - Bir Zamanlar Anadolu'da filmindeki gibi "Uykusuz kalan ruhumuz uğrunda yeniden doğarız."

  • 🧗 Kendimizi yıpratmadan, sağlıklı bir zeminde hissetmek istiyorsak, Fatih Akın - Duvara Karşı filmindeki "İçindeki boşluk her şeye rağmen dolacak" inancını benimsemeliyiz.

  • 👨‍👦 Mustafa Uğurlu - Dedemin İnsanları filminde dedemin "Yaşanacak ne kadar zaman varsa kıymetini bilmek gerekir" sözleri bizim de hafızalarımıza kazınmalıdır. Geçmişin değerini anlayarak geleceğe umutla bakmak için hareket etmeliyiz.

  • 🌄 Semih Kaplanoğlu - Bal filminde izlediğimiz Yusuf ve babasının doğayla bütünleşerek yaşaması gibi biz de kaybolmuş duygularımızı doğayla, huzurlu manzaralarla, sessiz güzelliklerle tamamlayarak yolumuza devam edebiliriz.

  • ☀️ Unutma, "Yine de her şey yolundadır güzel insan, unutma." Nisan Akman - Genco. Geçmişin bizi öğüten taşlarıyla, geleceğin umut dolu yarınlara kanat açar, iç huzuru yakalarız.

🎵 Yüreğine Hitap Eden Diğer Şarkılar

  1. Sia - Elastic Heart - Şarkının güçlü ritmi ve vokalleri sayesinde umutsuzluk hissedenler, içlerindeki direnci ve umudu keşfedebilirler.

  2. Adele - Hello - Bu şarkıda Adele'in geçmişe dair duyduğu özlem ve pişmanlık, biz dinleyicilere aşina olan duyguları uyandırabilir ve dönüp oradan güç alarak varsayılan duyguları dikkate alarak bize moral verebilir.

  3. Coldplay - Fix You - Şarkının içinde bulunan hüzün, umut ve güç teması, iç dünyamızda yaşadığımız karmaşık duyguları anlamlandırmamıza yardımcı olabilir.

  4. Mabel Matiz - Sarışın - Endişelerimizin üstesinden gelmek için, şarkının içerdiği dirayet ve kararlılık temaları bize güç verir ve olumsuz düşüncelerimizi olumluya çevirmemize katkıda bulunur.

  5. Duman - Senden Daha Güzel - Şarkının içerdiği optimizm ve güzellik kavramları, geçmişte yaşadığımız ilişkilere dair bakış açımızı değiştirerek, olumsuz düşüncelerimizi olumluya çevirmemize yardımcı olabilir.

  6. 🎶 Dua Lipa - Don't Start Now - Geçmiş ilişkilerdeki yanlış adımları düşünmek ve kendimize daha fazla saygı duymak adına ritimli bu şarkıyı dinleyebilirsin.

🎬 Unutulmaz Anlara Ortak Olan Filmler

  1. Yönetmen - Çağan Irmak - Dedemin Fişi - Bizi yaşadığımız yaşam sınavları ve aile bağları üzerine düşünmeye, geçmişi ve şimdiki zamanı kıyaslamaya teşvik eden bir film.

  2. Yönetmen - Abdullah Oğuz - Şarkı Söyleyen Kadınlar - Film, özgürlük, sevgi ve umut temaları üzerinden güçlü bir duygu yaratır ve izlerken bizi içinde kaybolmuş hissederiz.

  3. Yönetmen - Ferzan Özpetek - Sonbahar - Filmde işlenen aşk, kavuşma ve pişmanlık kavramları sayesinde kişisel duygularımızı yorumlayarak duygularımızın anlamlı bir yolculuğunu yapmamızı sağlar.

  4. Yönetmen - Fatih Akın - Gegen Die Wand - Film, yaşama sımsıkı sarılmayı, acılardan güç çıkarmayı ve bireysel sınırlarımızı aşmayı öğreten bir yapıttır.

  5. Yönetmen - Yılmaz Erdoğan - Vizontele - Nazlıçeşme'nin hikayesi, geçmişi ve günümüzü harmanlanarak, aşk, dostluk ve aile ile dolu dokunaklı bir atmosfer yaratır.

📜 Şarkı Sözler

When you get older, plainer, saner
Will you remember all the danger
We came from?
Burning like embers, falling, tender
Longing for the days of no surrender
Years ago
And will you know

So smoke ′em if you got 'em
Cause it′s going down
All I ever wanted was you
I'll never get to heaven
Cause I don't know how

Let′s raise a glass
Or two
To all the things I′ve lost on you
Ho, ooh
Tell me are they lost on you?
Ooh, oh
Just that you could cut me loose
Ho, ooh
After everything I've lost on you
Is that lost on you?
Hoooooh
Ooh, oh
Hoooooh
Is that lost on you?
Hoooooh
Ooh, oh
Baby, is that lost on you?
Is that lost on you?

Wishin′ I could see the machinations
Understand the toil of expectations
In your mind
Hold me like you never lost your patience
Tell me that you love me more than hate me
All the time
And you're still mine

So smoke ′em if you got 'em
Cause it′s going down
All I ever wanted was you
Let's take a drink of heaven
This can turn around

Let's raise a glass
Or two
To all the things I′ve lost on you
Ho, oh
Tell me are they lost on you?
Ooh, oh
Just that you could cut me loose
Ho, oh
After everything I′ve lost on you
Is that lost on you?
Hoooooh
Ooh, oh
Hoooooh
Is that lost on you?
Hoooooh
Ooh, oh
Baby, is that lost on you?
Is that lost on you?

Let's raise a glass
Or two
To all the things I′ve lost on you
Ho, oh
Tell me are they lost on you
Ooh, oh
Just that you could cut me loose
Ho, oh
After everything I've lost on you
Is that lost on you?
Is that lost on you?

Last updated

© 2024 ~ Yunus Emre Ak ~ yEmreAk