AirBNB kurucunun 15 yil sonra kesfettigi ve asil ihtiyaci oldugunu dusundugu sey: anlamli iliskiler

airBnb, emotion, self awareness, lonely, relationship

Turkcesi

15 yıl önce Airbnb'yi tamamen iflas etmiş bir durumdayken başlattım. Hiçbir yerde hiyerarşik bir konumum, gücüm ya da param yoktu. Mutluluğu, inanılmaz derecede başarılı olmakta ve bir dağa tırmanmakta bulacağımı düşündüm. Sonuçta, 1,5 milyar insan Airbnb'yi kullanmış ve halka arzımızda 100 milyar dolarlık bir değerleme elde ettik. Eğer bana 1 milyon doların hayal edebileceğimden daha çok para olduğunu söyleseydiniz, inanmazdım; ailem sosyal hizmetlerde çalışıyordu ve bu benim için akıl almaz bir miktar para idi.

Sonra bir gün, bir doğum günü partisi düzenliyordum ve davet edilecek insanların bir listesini yapmam gerekti. Uzun bir liste yaptım ve sonra, bu insanlarla son konuşmamın ne zaman olduğunu düşündüm. Listemdeki hemen hemen herkesle uzun süredir konuşmadığımı fark ettim. Eğer gerçekten anlamlı bir hayat yaşamak istiyorsam, onları hayatıma yeniden dahil etmem gerektiğini anladım.

Başarıya odaklanırken ilişkilerimi sürdürmeyi ihmal etmiştim. Ve kimse bana başarının aslında ne kadar yalnız bir yolculuk olabileceğini söylememişti. Başarılı olmaya çalışmak ve daha fazlasını istemek, kendinizin yeterli olmadığını düşündüğünüz için bir kaçıştır. Ancak bu yolculuk bana, aslında ihtiyacım olan her şeye zaten sahip olduğumu ve gerçek yaşam tatmininin parayla ya da başarıyla ilgili olmadığını öğretti.

Orjinal Kaynak

Last updated

© 2024 ~ Yunus Emre Ak ~ yEmreAk