Billie Eilish - lovely (with Khalid)

🌊 Derin Duygulara Yolculuk

  • 😔 Bu şarkı, dinleyenleri bir iç çözülme hissine, yalnızlık ve melankoliye götürüyor. Billie Eilish ve Khalid'in sesleri şarkının bu hüzünlü havasını destekliyor.

  • 💔 İlişkilerde, arkadaşlık ya da aşk bağlamında yaşanan zorluklar ve ayrılıklar gibi olumsuz duyguların da üzerinde duruyor.

  • 🥀 Umutsuzluk ve çaresizlik hissiyatı da şarkının temel duygularından biri. Bizler bazen yaşamın bu ağır yüklerini omuzlayabilmek adına kabullenmeye çalışıyoruz.

  • ❄️ Şarkının müziği ve şarkının klibindeki buzlu camlar dış dünya ile aramıza bir duvar örer gibi hissettiriyor. Sanki şarkı, bizimle duygusal olarak bedenimizin içinde, zihinsel bir katmanın derinliklerinde buluşuyor.

  • 🧠 Şarkıyı dinleyenlerin bilinç altında yatan sebepler ise; kayıplar, güvensizlikler ve geçmiş deneyimler olabilir. Bu şarkı, dinleyenlere bu duygularını anlatan bir arkadaş gibi yakınlık hissi sağlıyor.

🌈 Olumlu Duygulara Açılan Kapılar

  • 😇 Şarkının hüzünlü havasına rağmen, dinleyenlere 'Bir şeylerin anlamı olmak mücadelesi' konusunda cesaret ve umut veriyor.

  • 🤗 Empati kurma yeteneğimizi geliştiriyor ve başkalarının acılarına ortak olmamıza yardımcı oluyor.

  • 💞 Duygusal anlamda birbirimize bağlanmanın ve güvensizlikleri/güçlükleri aşmanın önemini hatırlatıyor.

  • 🎼 Müziğin güzelliği, melankolisi ve enerjisi her dinlediğimizde bizimle içsel bir yolculuğa çıkıyor ve o an özel bir zaman dilimi yaratıyor.

  • 🧡 En zor anlarda bile, yaşadığımız bu özel anlardan güç alarak yolumuza devam etme ve kendimize inanmamız için şarkı bize destek oluyor.

💖 Kalbini Dinle, Heyecanını Yakala

  • 🐚 İlk olarak, kendi içindeki güzellikleri ve değerleri keşfet ve onlara sıkı sıkıya sarıl.

  • 🌄 Kendini daha fazla tanıma yolculuğuna çık ve duygularını, düşüncelerini sevgiyle kabul et. Unutma, "Kendini ne kadar çok tanırsan, yıldızların üstünde yol alırsın." - Mustafa Uçaroglu - Süt Kardeşler İz Peşinde

  • 🎭 Duygularının farkında ol ve onlarla iyi geçin. Eğer bir an kendini kaybetmiş gibi hissediyorsan, efendim diziden şu repliği hatırla: "Kendini kaybettiğinde düşmeye hazır ol, çünkü düşmek seni yerle buluşturur ve kendini bulmak için yere ihtiyacın var." - Behzat Ç. - Ankarada Bir Mevsim

  • 🌉 Şarkıdaki gibi gerçek dünya ile duygularınız arasındaki buzlu camı yıkmayı dene. Bir dost eli, sıcacık samimi bir muhabbet, etrafındaki güzellikler senin hayatını daha güzel ve anlamlı kılabilir.

  • 💝 Ve unutma, hayatta ileriye doğru sürekli hareket etmek önemlidir. "Bir önceki adımı düşünmezsek öncekini düşünürüz. Yeter. Adım atın ve geçin." - Yilmaz Erdogan - Kelebeğin Rüyası

💪 İçindeki Gücü Fark Et ve Yola Devam Et

  • 🌱 Kendini sürekli geliştirme yolunda ol ve yeni deneyimlere açık ol. Güçlü olduğunu hatırlayarak, "Kurtlar, insanı güçlü kılar." - Gani Müjde - Bir Demet Tiyatro

  • 🧩 Zorluklar ve deneyimler, hayatın birer parçasıdır. Şarkının da bize hatırlattığı gibi, güçlükleri atlatmak ve aşmak için sürekli çaba sarf et. "Hayatta tek başına kalmışsan, ya yıkılır ya da öğrenirsin." - Onur Ünlü - Beş Kardeş

  • 💫 Bilinmeyen yerlere cesaretle açıl ve geleceği inşa etmek için arzuyla çalış. "Hani derler ya, işleyen demir ışıldar." - Semih Kaplanoğlu - Bal

  • 🎈 İçsel ve dışsal güzellikleri keşfederken dünyada yeni olasılıklar ve refah dalgası yaratma kapasitesinden şüphe duyma. "Parçaları birleştir, senden başka düşünen biri yok." - Sinan Çetin - Çok Filim Hareketler Bunlar

  • ☀️ Hata yapmaktan korkma, unutma "Herkes ikinci bir şansı hak eder." - Levent Kazak - Hadi İnşallah

🎵 Yüreğine Hitap Eden Diğer Şarkılar

  1. Sam Smith - Too Good at Goodbyes - Hüzünlü bir melodisi ve güçlü sözleriyle, ayrılık ve güçlüklerle başa çıkmayı anlatıyor.

  2. Adele - Hello - Kederli bir geçmişi geride bırakma ve yeniden başlama hikayesi.

  3. SZA, The Weeknd, Travis Scott - Power Is Power - Güç, sorumluluk ve ilişkilerdeki zorluklar gibi olumsuz duygulara değiniyor, aynı zamanda güçlü bir ümitle devam etme arzusunu vurguluyor.

  4. Büşra Kayıkçı - Hep Sonradan - Kahramanlık, acı, keder ve direniş hikayesi.

  5. Dua Lipa - IDGAF - Kendine güveni kuvvetlendiren, zor anlar ve ilişkilere rağmen geleceğe korkusuzca adım atmaya yönlendiren sözler.

🎬 Unutulmaz Anlara Ortak Olan Filmler

  1. Christopher Nolan - Memento - İç aleminde kaybolup çıkmazlara dalan başkarakterin mücadelesini anlatıyor.

  2. Alejandro G. Iñárritu - Biyütiful - Güçlü karakterler ve hüzünlü olayların birbirleriyle nasıl başa çıkmalarını keşfediyor.

  3. Darren Aronofsky - Requiem for a Dream - Bağımlılık ve hayatın katmanlı ve karanlık gerçekleri üzerine yoğun bir odak.

  4. Martin Scorsese - Shutter Island - Baş karakterin psikolojik yolculuğuna duygusal katılım ve geçmişle yüzleşme hikayesi.

  5. Jim Jarmusch - Only Lovers Left Alive - Aşkın, hüzün ve zaman içerisinde değişen dünya themalarıyla işlendiği romantik ve melankolik bir film.

📖 Biraz Da İçerisinde Kaybolabileceğin Kitaplar

  1. Albert Camus - Yabancı - Meursault'nun yabancı ve melankolik dünyası bizleri etkisi altına alır.

  2. Virginia Woolf - Kıyıdaki Dalga - Yazarın kendi iç selâmetinden bunalan karakterlerinin psikolojik ve duygusal labirentlerine dalacağınız bir roman.

  3. Oğuz Atay - Korkuyu Beklerken - Türk Edebiyatı'nın usta yazarından bu kez; korkudan umuda, beklentiye ve ertelemeye, kısacası yaşamın kendine özgü iniş ve çıkışlarını anlatan öyküler.

  4. Haruki Murakami - Yaklaşan Şeylerin Şarkısını Duyuyorum - İnsanların melankolik ve rasyonel olmayan dünyalarına dalacağınız; arzu, kayıp ve kavuşma temalarını işleyen öyküler.

  5. Sylvia Plath - Cam Fanus - Başarılı bir kadının cam fanusun ardındaki özgür dünyasını kavrayamayışının ve iç dünyasına sıkışıp kalışının hikayesi.

📜 Şarkı Sözleri

sTranslationsDanskEspañolPortuguêsDeutschFrançaisEnglishlovely Lyrics[Verse 1: Billie Eilish & Khalid]
Thought I found a way
Thought I found a way out (Found)
But you never go away (Never go away)
So I guess I gotta stay now

[Pre-Chorus: Billie Eilish & Khalid]
Oh, I hope some day I'll make it out of here
Even if it takes all night or a hundred years
Need a place to hide, but I can't find one near
Wanna feel alive, outside I can't fight my fear

[Chorus: Billie Eilish with Khalid]
Isn't it lovely, all alone?
Heart made of glass, my mind of stone
Tear me to pieces, skin to bone
Hello, welcome home

[Verse 2: Khalid with Billie Eilish]
Walking out of time
Looking for a better place (Looking for a better place)
Something's on my mind
Always in my head space

[Pre-Chorus: Billie Eilish & Khalid]
But I know someday I'll make it out of here
Even if it takes all night or a hundred years
Need a place to hide, but I can't find one near
Wanna feel alive, outside I can't fight my fear
You might also like[Chorus: Billie Eilish with Khalid]
Isn't it lovely, all alone?
Heart made of glass, my mind of stone
Tear me to pieces, skin to bone
Hello, welcome home

[Outro: Khalid, Billie Eilish, Khalid & Billie Eilish]
Woah, yeah
Yeah, ah
Woah, woah
Hello, welcome home394Embed

Last updated

© 2024 ~ Yunus Emre Ak ~ yEmreAk